DESTIMED

Menorca escollida com a destinació pilot del projecte DestiMED


DestiMED té com a objectiu general promoure l'ecoturisme a les àrees protegides de la Mediterrània, i crear les condicions prèvies per a la creació d'una Organització per a la Gestió de Destinacions (DMO Destination Management Organisation) per a les àrees protegides de la Mediterrània. Menorca, en el seu estatus de Reserva de Biosfera ha estat considerada una àrea d'interès en el seu conjunt i especialment, la seva zona nucli, el Parc Natural de s'Albufera des Grau.

L'Agència Menorca Reserva de la Biosfera del Consell Insular de Menorca, des de fa unes setmanes participa en el projecte europeu DestiMED, on l'illa de Menorca actua com a zona pilot, a proposta d'una de les entitats sòcies: la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

DestiMED és un projecte finançat pel Programa de Cooperació Territorial Europea - Interreg Med. En aquest sentit, DestiMED vol desenvolupar i testejar un estàndard mediterrani d'ecoturisme, desenvolupar unes eines de monitorització i seguiment de les 13 àrees protegides de la Mediterrània, i desenvolupar unes ofertes de ecoturístiques mediterrànies per constituir un model de qualitat.

Els resultats que s'esperen obtenir amb aquest projecte pilot són establir un estàndard de destinacions ecoturístics mediterranis, marcar un sistema de seguiment per avaluar el grau de sostenibilitat de l'oferta turística a nivell d'àrea protegida, creació de productes d'ecoturisme DestiMED, i definir les directrius per a l'elaboració de plans de maneig de l'ecoturisme en àrees protegides de la Mediterrània.


En aquesta primera etapa, el Consell Insular de Menorca, ha obert un termini per seleccionar una Agència de Viatges Local receptiva (ITO) que vulgui participar en el desenvolupament del projecte d'eco-turisme DestiMED Menorca. La convocatòria estarà oberta fins al dia 7 d'agost.

A continuació s'adjunten diversos arxius per ampliar la informació sobre aquesta convocatòria:

 


Animem a totes les agències locals a què es postulin per participar en la selecció, i formar part d'aquest projecte.


Agència Menorca Reserva de Biosfera
Maó, juliol de 2017