L’Estació d’Investigació Jaume Ferrer organitza una jornada de portes obertes

L’Estació d’Investigació Jaume Ferrer organitza una jornada de portes obertes

El centre, ubicat a La Mola del port de Maó, es podrà visitar divendres dia 21 de setembre entre les 18 i les 21 hores.

L’Estació d’Investigació Jaume Ferrer, ubicada a La Mola de Maó, organitza una jornada de portes obertes per mostrar les seves activitats científiques a través de xerrades, tallers i jocs infantils, exposicions i la projecció d’un documental sobre la mar de Menorca. L’acte forma part del programa que ha confeccionat el Consell Insular per a la commemoració dels vint-i-cinc anys de la declaració de Menorca Reserva de Biosfera.

La jornada, que inclou també el tast de vins i formatges menorquins, començarà a les 18 hores del divendres 21 de setembre. Ja a les 18.15 hores hi haurà una presentació del programa científic de l’Estació, que es centra en la investigació del medi ambient marí, a càrrec del seu personal: Maria Elena Cefalí, Juancho Movilla i Nacho Bolado. A les 18.30 hores s’ha programat el taller didàctic per a grans i petits “La vida secreta de les llagostes”, a càrrec de David Díaz, investigador del Centre Oceanogràfic de Balears-IEO. A les 19 hores, la investigadora també del Centre Oceanogràfic de Balears-IEO Covadonga Oreja oferirà una ponència amb vídeos sobre “Els boscos animals submergits del canal de Menorca”.

Els assistents podran veure també “La mar des Grau a Addaia”, un documental del Parc Natural de s’Albufera des Grau, produït per Sergi Escandell, Interreg, DestiMed i IUCN. Es projectarà a les 19.30 hores. I després, a les 20 hores, l’investigador David Díaz farà el monòleg científic “Llagostes per a tothom”.

A més de les activitats programades, l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer mostrarà les exposicions de fotografia submarina “Quatre Animals Flor de Menorca” i “Quatre nudibranquis de Menorca”, amb imatges fetes per Manuel Elices, catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid i apassionat de la mar. Els més petits també es podran divertir amb “Submergeix-te a la Mar Balear”, un joc interactiu que els permetrà explorar el fons del mar a bord del submarí KSI Sunde.

La jornada de portes obertes, emmarcada dins el programa La Nit dels Investigadors, està organitzada per la pròpia Estació d’Investigació Jaume Ferrer amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, l’Institut Oceanogràfic de Balears, Menorca Reserva de la Biosfera, el Consell Insular de Menorca, la Conselleria de Medi Ambient, IUCN i DestiMED.