Plàstik Brunch

Plàstik Brunch

Plastik Bruch omplirà Cala Figuera de música, art, gastronomia i conscienciació sobre el residus

L’activitat s’emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera

La sisena edició del Brunch & Co. de Menorca es centra enguany en la problemàtica dels residus i la conscienciació del seu impacte en l’entorn. El Plàstik Brunch és el primer festival sostenible de l’illa i es celebra el cap de setmana del 28 al 30 de setembre a Cala Figuera, al port de Maó. Amb aquest esdeveniment, l’organització es suma a la celebració del 25è aniversari de Menorca com a Reserva de la Biosfera i pretén donar així un nou impuls al significat de la declaració de la UNESCO.

S’espera rebre la visita d’entre 5.000 i 9.000 persones que gaudiran del mercat a l’aire lliure, la gastronomia, el disseny, la música, les arts i les activitats que s’han organitzat per recordar que el plàstic inunda el mar i les nostres vides, i és necessari canviar els hàbits i la forma de consumir per evitar-ho.

Organitzat per l’associació menorquina Campi Qui Pugui i l’Ajuntament de Maó, el Plastik Brunch compta amb el patrocini principal del Consell Insular de Menorca a través dels Departaments de Medi Ambient i Reserva de Biosfera; Turisme; Cultura i Educació; a més de la cervesera Estrella Galicia i la Galeria Hauser&Wirth.

Activitats
El festival obrirà les seves portes divendres 28 de 18 a 01 hores, dissabte 29 de 12 a 02 hores i diumenge 30 de 12 a 00 hores (3 euros per entrada). Hi haurà tallers infantils i instal·lacions fetes amb materials recuperats com els de robòtica i de construcció de joguines, a més d’accions de sensibilització sobre el medi ambient en col·laboració amb el GOB Menorca, l’organització Alnitak i el veler Toftevaag, o les fotografies submarines de 27 mm.

Pel que fa a les actuacions, hi haurà concerts dels locals The Menorkings, The Palmers, Chepito i els Mambo Chá i Mignight Talkers; les acrobàcies aèries de A Plom i Vol; la companyia de teatre Minúcia o les performances del grup d’An Roy. També s’han convidats artistes de fora de l’illa com DJ Floro (col·laborador del programa Sonideros de Ràdio 3), els mallorquins Go Cactus o els DJs Lady Avocado i Golf de Guinea (Barcelona), que acompanyaran els residents menorquins Mgnfque, DJ Al Capone, DJ Bass, DJ Sugus i DJ Byone. Finalment hi haurà instal·lacions artístiques a càrrec d’Hombre López. Els horaris exactes i novetats es poden consultar al web www.brunchmenorca.com

Organització sostenible
Els reptes de la sostenibilitat s’assumeixen també des de la pròpia organització. Per exemple, els gots del bar seran retornables i no s’empraran bòtils d’aigua d’un sol ús. En el seu lloc, s’instal·larà un sistema d’òsmosi per proveir d’aigua potable gràcies a la col·laboració del Consorci de Residus i Energia de Menorca. A més, ni al mercat de disseny i artesania, ni als food trucks hi haurà bosses ni vaixella de plàstic.