Projecte DestiMED

Projecte DestiMED 2018

26/10/2018

MENORCA, UNA DESTINACIÓ ECOTURÍSTICA

Menorca participa en el projecte europeu DestiMED que treballa per definir una xarxa de destinacions turístiques sostenibles arreu de la Mediterranea. El seu objectiu és lluitar contra els impactes negatius causats pel turisme.

Menorca forma part de DestiMED a través del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. Així, aquest projecte, finançat amb fons europeus, pretén crear paquets d'activitats ecoturístiques formats per productes i experiències que es podran certificar com a sostenibles.

Enguany, Menroca hi ha participat, per segon any consecutiu, com a territori pilot i oferint el seu propi paquet d’activitats ecoturístiques. Aquest ha consistit en una proposta per a grups reduïts, destinada a desenvolupar una experiència de turisme sostenible per tal de conèixer i tastar la nostra illa i que es pot dur a terme durant la temporada baixa.

Aquesta setmana, un conjunt de 7 experts vinculats al projecte DestiMED provinents d’Itàlia, Grècia, Espanya, Libia i Amèrica, s’han desplaçat a Menorca per a viure aquestes experiències.

Durant 5 dies, han pogut visitar diferents indrets de Menorca sense deixar d’aprendre i gaudir a la vegada. Entre d’altres activitats, han pogut passejar pel camí de cavalls tot escoltat a un guia expert en aus; aprendre a cuinar receptes típiques Menroquines com la caldereta de llagosta o la maonesa; visitar el Parc Natural de s’Albufera des Grau i el seu Centre d’Interpretació; tastar diversos productes locals com la mel o la cervesa artesana a més de gaudir cada dia d’àpats bassants en producte de proximitat i cuina menorquina. També han vistat el Centre de Recuperació de Fauna del GOB i com no, han après sobre els béns patrimonials de Menorca amb una visita a Líthica i a Punta Nati.

Els resultats que s’esperen a partir d’aquest projecte pilot són: establir un estàndard de destinacions ecoturístiques mediterrànies, marcar un sistema de seguiment per a avaluar el grau de sostenibilitat de l’oferta turística, crear productes d’ecoturisme amb certificació DestiMED, i definir les directrius per a l’elaboració de plans de maneig de l’ecoturisme en àrees protegides del Mediterrani.