Ja tenim la revista "ONA" de tardor!

Revista ONA

Surt el segon nombre de la revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca

Portada del segon número de la revista Ona

27/11/2018

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular presenta el segon número de la revista “ONA, 25 anys de sostenibilitat”. Una publicació que ha nascut aquest any amb motiu del 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera i que persegueix l’esperit de divulgar els projectes que es duen a terme des de l’Agència i, també, tota l’activitat que es desenvolupa a Menorca entorn de la Reserva de Biosfera.

A la revista "ONA" de tardor s’hi publiquen des d’entrevistes fins a reportatges passant per articles d’opinió. Es tracten temes molt diversos com: experiències personals de menorquins que han optat per donar passes importants envers l’energia neta; com una casa que va amb energia solar, un agroturisme que s'escalfa emprant biomassa de la mateixa finca, o dos usuaris del cotxe elèctric. També es pot trobar un reportatge sobre el projecte DestiMed de foment de l’ecoturisme a Menorca o un article sobre les espècies invasores que trobam a la nostra illa. L’inventari del patrimoni cultural immaterial menorquí o un recull d’imatges antigues de Menorca també han trobat cabuda en aquesta revista.

Així, aquesta publicació trimestral persegueix l’objectiu de difondre els treballs i projectes que es duen a terme per avançar cap a la sostenibilitat. Per això, s'espera que "ONA" s'allunyi de ser una publicació centrada a explicar els valors patrimonials naturals, culturals i paisatgístics de Menorca. I d'aquesta manera, es consolidi com una publicació divulgativa de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera que treballa en àmbits com la sensibilització, l’educació, la cooperació amb altres reserves de biosfera o la investigació.

Cal esmentar que aquesta publicació s’ha editat amb col·laboració amb l’Editorial Menorca S.A i es tracta d’un producte que ha seguit el màxim els criteris ambientals; paper 100% reciclat, segell FSC i càlcul i indicació de la motxilla ecològica de l’edició.

El primer número va sortir publicat aquest estiu i es van editar i repartir quatre mil exemplars arreu de l’illa. Aquest segon número també s’ha distribuït per a tota Menorca: a ajuntaments, biblioteques, escoles, poliesportius, entre d’altres. Els exemplars són gratuïts i estan dirigits al públic en general.

Revista Ona tardor