Nou cicle d'activitats de la Reserva de Biosfera

Geologia

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera engega un nou cicle de sis visites guiades amb la geologia com a protagonista principal

Amb la geologia de Menorca com a fil conductor, "Geologia, Natura i Cultura" busca il·lustrar els participants sobre la influència que la geologia té sobre la història, la cultura tradicional i l'activitat humana de l'illa

20/09/2019

Després de la finalització de la quarta edició del cicle d'activitats "Viu Menorca Biosfera", l’Agència Menorca Reserva de Biosfera inicia un nou cicle de visites guiades per continuar donant a conèixer a habitants i visitants els valors socials, culturals i ambientals de la Reserva de Biosfera de Menorca. Sota el nom "Geologia, Natura i Cultura" aquest cicle d'activitats, que comença el diumenge 5 de maig i durarà fins a octubre de 2019, tindrà com a protagonista principal la geologia de l'illa. Tanmateix, no serà l'únic centre d'atenció de les excursions proposades, sinó un fil conductor que servirà per donar a conèixer altres molts aspectes de l'illa relacionats amb la seva conformació geològica. La idea busca il·lustrar als participants sobre la rellevància que ha tingut i té la geologia sobre la vida de les persones en un territori.

Aquesta és una de les principals premisses que van impulsar la publicació de la "Guia de Geologia de Menorca. Itineraris naturals i culturals", el llibre de geologia editat per l'Agència i l'IME que marcarà la pauta de les activitats guiades de "Geologia, Natura i Cultura". Elaborat per Agustí Rodríguez Florit, Guillem X. Pons Buades i Fèlix de Pablo Pons amb la participació d'un ampli ventall d'investigadors de diferents branques del coneixement, el llibre constitueix la guia definitiva de l'àmplia geodiversitat de l'illa de Menorca presentant la geologia com suport de tota la resta de factors que configuren el paisatge i la vida de l'illa.

El llibre té com a principal fita mostrar com la geologia condiciona nombrosos aspectes, no únicament relacionats amb la biologia, sinó també amb la història, la cultura tradicional i l'activitat humana en general. Un document perfecte al voltant del qual poder estructurar tot un cicle d'activitats guiades com "Geologia, Natura i Cultura".

La insòlita variabilitat i història geològica de Binimel·là, l'ús secular de les terres a Menorca en relació amb la geologia de l'illa o l'aprofitament dels recursos geològics durant la prehistòria a Menorca són alguns dels temes que versaran les sortides de "Geologia, Natura i Cultura". Un total de 6 excursions guiades per biòlegs, geòlegs o historiadors per seguir coneixent sobre el terreny la Reserva de Biosfera de Menorca.

Les sortides van dirigides a tota mena de públic i es realitzaran de forma gratuïta en caps de setmana dels mesos de maig, juny, setembre i octubre de 2019, sempre en horari de matí.


Més informació i inscripcions