Cens d'empreses Menorca 2030

Energia

El Consorci de Residus i Energia crea un cens d'empreses i professionals del sector energètic a Menorca per posar en marxa l'estratègia de descarbonització

La iniciativa busca disposar d'un llistat públic per a contractacions d'administració i particulars en matèria de transició energètica

17/06/2019

La posada en marxa de les actuacions previstes en el full de ruta per a la descarbonització de Menorca, més coneguda com a Estratègia Menorca 2030, preveu que es produeixi a l'illa una dinamització de l'economia local vinculada al canvi de model energètic, i un consegüent augment del volum de negoci en els sectors econòmics vinculats a l'energia, especialment en el sector de les energies renovables i l'eficiència energètica. Per aquest motiu, el Consorci de Residus i Energia de Menorca ha considerat oportú posar en marxa la creació d'un cens públic d'empreses i professionals del sector de l'energia a Menorca.

Aquest cens té dos objectius principals. D'una banda, posar aquest cens a disposició de qualsevol particular o empresa interessats a fer millores o contractar treballs en matèria d'estalvi energètic, millora d'instal·lacions o impuls de les renovables. I, d'altra banda, disposar d'un llistat actualitzat d'empreses i professionals radicats a Menorca interessats a participar en possibles licitacions i contractes administratius promoguts pel Consorci o per qualsevol de les seves entitats integrants, Consell Insular i els vuit ajuntaments de Menorca.

L'Estratègia Menorca 2030 i totes les actuacions privades en matèria de transició energètica comptaran així amb un registre públic que publiciti al sector empresarial energètic de l'illa amb capacitats per a realitzar projectes, subministraments, obres i instal·lacions encaminades a dinamitzar el sector empresarial de Menorca entorn del canvi de model energètic, i la reducció de la dependència de l'illa dels combustibles fòssils.

Les empreses i professionals interessats a constar en el cens simplement hauran de emplenar un formulari disponible ja a la pàgina web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, organisme també vinculat a la iniciativa, en el qual podran fer constar quin tipus d'activitats desenvolupen en el camp de l'energia.

El llistat abastarà des d'empreses i professionals de l'enginyeria i l'arquitectura, a aquelles que es dediquin a la instal·lació o a la comercialització d'equips i productes relacionats amb les energies renovables i amb l'eficiència energètica. Dins de l'ampli ventall de treballs del sector, el cens facilitarà informació per a contractar, a tall d'exemple, l'elaboració de projectes per a instal·lacions, edificacions o plans de mobilitat sostenible, el muntatge d'instal·lacions de renovables o la compra de panells, bateries, o calderes de biomassa, entre d'altres.


Formulari