Jornades informatives d'autoconsum energètic

Energia

El Consell Insular acollirà una jornada pràctica sobre autoconsum per informar a empreses i particulars que vulguin implantar renovables

La jornada tindrà lloc el pròxim 20 de setembre a Maó, té obertes inscripcions gratuïtes i comptarà amb representants institucionals i del sector energètic per tractar els aspectes jurídics, tècnics i financers de l'autoconsum

11/09/2019

Quant costa una instal·lació d'energia renovable d'autoconsum? Quin estalvi suposa? Val la pena incloure emmagatzematge en el projecte? Quins permisos es necessiten? En quant de temps s'amortitza la inversió? Es pot aprofitar l'energia per impulsar un vehicle elèctric? Són algunes de les preguntes que sorgeixen a l'hora de planificar la instal·lació de renovables a casa.

Per donar resposta a aquestes i d'altres qüestions, el Consell Insular de Menorca acollirà el pròxim 20 de setembre una jornada informativa sobre els beneficis de l'autoconsum. L'esdeveniment té com a objectiu informar a empreses i a particulars sobre aquells aspectes jurídics, tècnics i financers que són necessaris conèixer per a iniciar la implantació de renovables d'autoconsum a llars i empreses.

La jornada ha estat organitzada per l'Associació d'Empreses d'Energies Renovables (APPA) en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern Balear, i comptarà amb la presència de representants institucionals i del sector energètic per aportar una visió real i actual de les últimes novetats en matèria legislativa, de desenvolupament tecnològic o d'impuls públic a l'autoconsum amb renovables. La idea és apropar l'autoconsum a l'usuari final, donar a conèixer els seus beneficis i resoldre tota mena de dubtes sobre la matèria en una sessió eminentment pràctica.

La jornada, que tindrà lloc a la seu del Consell Insular de Maó, comptarà amb diverses presentacions que tractaran, entre altres temes, el paper de l'autoconsum dins d'estratègia de descarbonització Menorca 2030 i del Pla Nacional d'Energia i Clima, l'últim marc regulador vigent després de la publicació del Reial decret llei 15/2018 i del Reial Decret 244/2019, o el marc específic existent a les Illes Balears.

La sessió comptarà amb la presència de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, de la presidenta del Consorci de Residus i Energia de Menorca, Maite Salord, i del Director General d’APPA, José María González Moya, que realitzaran sengles intervencions al llarg de la jornada. Per la seva banda, l'empresariat estarà representat per membres de diferents empreses del sector energètic com Haz Energía, Contigo Energia, Steca Iberica, o Webatt, i que parlaran d'experiències d'èxit i aportaran informació tècnica i pràctica sobre l'autoconsum.

Aquesta jornada és gratuïta i està oberta a particulars i empreses interessades en la instal·lació i desenvolupament de l'autoconsum a l'illa. Les persones que vulguin assistir-hi hauran de fer una inscripció prèvia.


Fomulari d'inscripcióPrograma