Curs de monitors astronòmics Starlight

Curs de monitors astronòmics Starlight

Del 18 al 27 de novembre, es formaran a l'illa (reserva i Destinació Turística Starlight) un nou grup de Monitors Starlight. El curs es durà a terme al Centre de Convencions des Mercadal.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

La formació, combina classes teòriques i pràctiques i té una durada de 60 hores. Inclou matèries sobre astronomia i astroturisme. El curs és impartit per un grup de professors amb gram experiència en l'ensenyament d’aquests Cursos Starlight. Les classes sobre coneixements astronòmics van a càrrec de astrofísics professionals, mentre que les corresponents a matèries de astroturisme seran impartides per professionals i empresaris d'aquesta branca del turisme sostenible.

Els interessats a formar-se per oferir serveis d'observació d'estrelles, hauran de pagar una quota simbòlica per reservar la seva plaça, a més d'acreditar la condició de guia oficial de turisme, empresari o empleat acreditat en el sector del astroturisme, astrònom aficionat o professional, o estar vinculat al sector astroturístic.

La quota d'inscripció
és de 55 € per als residents a Menorca, 85 € per als residents en qualsevol altra illa Balear i 150 € per a la resta de participants. El 5% de la quota pagada pels residents i el 10% de la quota pagada per la resta de participants es destinarà a sufragar alguna acció mediambiental a l'illa.

Com que el curs està subvencionat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, i atès que la quota d'assistents és limitada, en cas de sobrepassar les sol·licituds, tindran prioritat aquelles persones que, complint els requisits exigits, siguin residents a l'illa de Menorca, a més de tenir en compte l'ordre d'inscripció.

Les inscripcions al curs es poden realitzar a través de la pàgina web de la fundació www.fundacionstarlight.org  

El Turisme de d'estrelles és un segment emergent de la indústria turística que no només té un valor cultural i econòmic en si mateix, sinó que significa un element de mobilització per a altres activitats i instal·lacions en zones que, tot i tenir a la natura el seu valor principal, necessiten ampliar la seva oferta i implantar factors de dinamització per a la seva economia.

Aquest nou turisme exigeix la capacitació de "Monitors Astronòmics Starlight", especialitzats en conduir grups en la nit i en el dia, perquè els visitants, a més de gaudir de la natura i de la riquesa cultural de l'entorn, puguin enriquir, a través de la divulgació, els seus coneixements de l'Univers, divisant aquest a simple vista o amb senzills instruments d'observació.

La Fundació Starlight, tenint en compte les peculiaritats i l'alt nivell d'exigència de la demanda actual i futura del astroturisme, és l'entitat encarregada d'organitzar i impartir aquests cursos que compten amb una gran acceptació i que ja s'han celebrat en diversos llocs d’arreu del món.

TRÍPTIC INFORMATIU DEL CURS