Exposició PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica

Exposició PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica

Imatge
El Roser de Ciutadella acollirà a partir del 15 de novembre l'exposició "PETRA. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica". Vuit artistes proposen diferents lectures sobre com les persones, amb accions físiques i simbòliques, li han donat un valor cultural a la pedra. I ho fan reflexionant entorn el significat de la pedra a la cultura talaiòtica de Menorca.

El paisatge de l'illa de Menorca, amb gairebé 1.600 jaciments arqueològics, no es podria entendre sense aquests símbols mil·lenaris que sembla que sempre hagin estat presents únics al món. L'exposició presenta un conjunt d'artistes que exploren, des de l'era de la tecnologia i la realitat virtual, la monumentalitat d'aquestes restes de més de 4.000 anys d'antiguitat per posar en evidència el dràstic canvi que han experimentat conceptes com la durabilitat, el patrimoni i el paisatge.

L'exposició ofereix la seva lectura de l'acte arbitrari de col·locar la pedra de l'única manera en què la naturalesa no podrà fer-ho mai: verticalment. El grup d'artistes que formen PETRA ( "pedra" en llatí) són: Arnulf Björndal, Cristian Herrera Dalmau, Francesc Torres, Gabriel Ruiz Larrea, Núria Marquès, Paca Florit, Tonia Coll i Zulema Bagur.

Lloc
Sala Municipal d'Exposicions del Roser (Carrer del Roser, 11, Ciutadella).

Horaris

De dilluns a dissabte en el següent horari: de 10.30 h a 13.00 h i de 17.30 h a 21.00 h.


La idea original del projecte és de Zulema Bagur i l'exposició compta amb el comissariat artístic de Marta Coll, el comissariat de producció d'Inés Garrell i el suport artístic de Tónia Coll.

PETRA és una exposició promoguda pel Consell Insular de Menorca i compta amb el suport dels Ajuntaments de Maó i Ciutadella i la col·laboració de Fundació Baleària, l'Hotel Heversac i el Govern Balear.