C5. La geodiversitat a la reserva de biosfera de Menorca

La geodiversitat a la reserva de biosfera de Menorca

XXIV Edició – Cursos 2020

Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei

Coordinació:
Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis

Professorat:
Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis

Lloc:
Seu de l'Institut Menorquí d'Estudis (Can Victori, Camí des Castell, 28, Maó)

Dates i horari:
11, 12 i 13 de setembre de 2020

Idioma:
Català

Objectius:
El curs pretén ser molt pràctic i té com a principal finalitat proporcionar recursos perquè mestres, professors, guies i monitors disposin de prou informació i eines per poder transmetre en els seus àmbits de treball les principals característiques de la geologia de Menorca.

Contingut/Programa:
Dia 1

De 16.00 a 16.30 h Recepció dels participants i acte de benvinguda.
De 16.30 a 20.30 h
Bloc 1. Influència de la geologia en el paisatge de Menorca i el seu paper a la reserva de biosfera de Menorca: Introducció i conceptes generals sobre la geologia de Menorca a partir del discurs interpretatiu de la Menorca dels colors.
Bloc 2. Les 5 menorques geològiques: Trets característics de les 5 unitats geològiques principals de Menorca: Distribució, contextualització geològica, processos de formació i contingut fossilífer.
Bloc 3. Del sediment a la roca: Experiència pràctica per entendre els processos que intervenen en la formació del marès. Les seccions a les roques.
Bloc 4. La geologia de Menorca als carrers dels seus pobles: Visita geourbana pels carrers de Maó.

Dia 2

De 10.00 a 13.00 h Visita guiada.
Bloc 5. La Menorca més antiga: Visita guiada a Binimel·là per al reconeixement de les característiques geològiques del Paleozoic menorquí i el Quaternari.

Dia 3
De 10.00 a 13.00 h Visita guiada.
Bloc 6. Entre la tramuntana i el migjorn de Menorca: Recorregut guiat entre Algaiarens i cala Morell. La geologia en el paisatge. Evolució geològica entre la tramuntana i el migjorn de Menorca.

Descripció:
El curs s’estructura en una sessió introductòria i en dues excursions que pretenen mostrar i proporcionar un discurs per entendre els trets característics de la geodiversitat insular i el seu encaix en la reserva de biosfera. D’aquesta manera, es pretén facilitar una informació, amb un missatge clar i concís, per tal que pugui ser aplicada en l’activitat dels interessats.

Informació addicional:
Participants a qui va adreçat principalment: El curs s'adreça a mestres i professors, guies turístics i professionals del turisme actiu i monitors de temps lliure, així com a qualsevol persona interessada en el medi natural. Per aprofitar el curs no es requereixen coneixements geològics previs. Places limitades.

Preu d'inscripció: 35 euros

Si voleu realitzar qualsevol consulta o demanar informació addicional, contactau a:

UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE MENORCA ILLA DEL REI
Institut Menorquí d'Estudis
Camí des Castell, 28
07702 Maó
Tel.: 971351500
correu electrònic: uimir@cime.es