Nova campanya sobre el patrimoni immaterial de Menorca

Cultura

Inici de la nova campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca

Es publicaran un total de vuit vídeos per donar a conèixer diferents elements del nostre patrimoni cultural immaterial amb l'objectiu de que els menorquins es sentin implicats en la salvaguarda d'aquests elements culturals

20/03/2020

Aquesta setmana ha inciat la campanya conjunta del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per donar visibilitat i difondre el nostre patrimoni cultural immaterial a través de les xarxes socials de Facebook i Instagram del Servei de Cultura Popular del CIM (@culturapopularmenorca), l'Agència Menorca Reserva de Biosfera (@MenorcaBiosfera) i l'Agenda Cultural de Menorca (@menorcailladecultura), amb les etiquetes #patrimoniimmaterial, #valorhuma i #laculturanoatura. La campanya s'ha estrenat amb un primer vídeo on en Biel s'Espanto ens explica la seva feina com a paredador
Aquests dos departaments del Consell Insular de Menorca, juntament amb l'Institut Menorquí d'Estudis, van iniciar el 2017 l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca, que compta ja amb més de 30 elements inventariats amb les seves corresponents fitxes.

Ara, amb aquesta campanya, el que s'intenta és donar a conèixer de manera didàctica, i especialment a través de les xarxes socials, alguns d'aquests elements del nostre patrimoni de la mà dels seus portadors, és a dir d'aquelles persones o comunitats que els mantenen vius i els transmeten a les noves generacions.

Perquè només s'estima allò que es coneix, i l'objectiu és que tota la comunitat menorquina se senti implicada en la salvaguarda del nostre patrimoni.

La campanya inclou un total de vuit vídeos de vuit elements diferents del nostre patrimoni immaterial. En la primera fase de la campanya, es difondran els elements de la tècnica de la construcció de la pedra en sec; la glosa i el glosat; l'elaboració del formatge, i el joc de la bolla.

Cal recordar que aquesta campanya ha estat l’únic projecte de les Illes Balears que ha obtingut un ajut de l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya per a projectes de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial en la convocatòria de 2019.

Podreu veure tots els vídeos al facebook de @culturapopularmenorca, @menorcailladecultura i a totes les xarxes socials de @MenorcaBiosfera.

També estaran disponibles al canal de youtube de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera:

YOUTUBE