Nova categoria de la marca

Marca MRB

La llet i els derivats làctics seran la nova categoria de la marca Menorca Reserva de Biosfera

Amb l’aprovació inicial d’aquesta nova fitxa de requisits, la llet, els iogurts, la mantega o els gelats elaborats a Menorca es podran adherir a la marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera

27/08/2020

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha aprovat inicialment la fitxa de requisits perquè els derivats làctics fets a Menorca puguin sol·licitar la marca Menorca Reserva de Biosfera. L'aprovació ha estat publicada al BOIB i s'ha obert un període fins al 26 de setembre per tal que les persones o entitats interessades puguin fer al·legacions o aportacions.

La fitxa de requisits exposa una sèrie de condicions obligatòries i d'altres recomanables que hauran de complir les empreses elaboradores de derivats làctics com la llet, els gelats, el igourt, la mantega o altres derivats làctics per obtenir la marca. Un cop tancat el període d'exposició pública i la fitxa sigui aprovada definitivament, la llet i els derivats làctics passaran a formar part del llistat de categories de productes que poden fer ús de la marca.

Segons declaracions de la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, "hem de recordar que el sector làctic ha estat i és un dels pilars fonamentals del sector primari de la Reserva de Biosfera. L'adopció de la Marca és una eina que permet als consumidors identificar aquells productes i serveis que contribueixen a la sostenibilitat de l'illa".

En aquests enllaços podreu accedir a la fitxa aprovada inicialment i en període d'exposició pública i a la disposició al BOIB. D'aquesta manera, es podran fer al·legacions fins al dia 26 de setembre, a través d'una instància genèrica per carpeta ciutadana o bé enviant un correu a reserva.biosfera@cime.es indicant l'assumpte "Al·legacions fitxa derivats làctics".

DISPOSICIÓ AL BOIB
 FITXA DERIVATS LÀCTIS

Els embotits se sumen al llistat de categories de la Marca

Al mateix temps, també s'ha publicat al BOIB l'aprovació definitiva de la fitxa de requisits perquè els elaboradors d'embotits de Menorca puguin adherir-se a la marca. Així, embotits com la sobrassada, el camot o la carn i xua fets a l'illa que compleixin els requisits, ja poden sol·licitar l'ús de la marca de la Reserva de Biosfera.

Amb els embotits i els derivats làctics, ja són 17 les categories que estableix el reglament d'ús de la marca Menorca Reserva de Biosfera. Aquestes es divideixen en dues grans famílies: per una banda, els productes: artesania alimentària, artesania no alimentària, carn, embotits, formatge, fruita, horta, mel, ous llet i vi, i per altra banda, els serveis: allotjament turístic, restauració, activitats turístiques, botigues especialitzades i visites a indústries agroalimentàries. Aquest llistat es podrà ampliar amb noves categories de productes i/o serveis a proposta de persones o empreses interessades.