Conferència Internacional MICRO2020

Congressos

Obert el període per a presentar treballs científics per a la conferencia internacional MICRO2020

Es tracta d'una trobada bianual amb base a la Reserva de Biosfera de Lanzarote que reuneix organismes científics de tot el món per abordar la problemàtica del plàstic als nostres mars

17/09/2020

El pròxim mes de novembre, entre els dies 23 i 27, tindrà lloc la conferència internacional MICRO 2020 sota el títol "MICRO 2020 destí i impactes dels microplàstics: coneixement i responsabilitat". Es tracta de la trobada bianual amb base a la Reserva de Biosfera de Lanzarote que reuneix organismes científics de tot el món per abordar la problemàtica del plàstic als nostres mars.

El congrés és fruit de l'aliança entre la Reserva de Biosfera de Lanzarote i el grup científic Marina Sciencies For Society. Una aliança a la qual Menorca es va unir per coordinar el grup de treball Plastic Zero dins de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera Illes i Zones Costaneres.

La trobada reuneix cada dos anys a més de 600 participants de diferents organismes i entitats científiques.  Permet posar en comú quins treballs científics i iniciatives es realitzen en la matèria, coordinar accions entre els diferents participants i impulsar l'elaboració de centenars d'articles al respecte.

La conferència es realitzarà aquesta vegada de forma virtual. És d'inscripció gratuïta i té oberta la recepció de treballs científics fins al 20 de setembre

Un cop feta la inscripció, s'anunciarà als participants de quina manera es realitzaran les diferents ponències i presentacions. 

Més informació i inscripcions

Plastic Zero

Plàstic Zero és un grup de treball impulsat per les reserves de biosfera de Lanzarote i Menorca dins de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera Illes i Zones Costaneres creat amb l'objectiu de conscienciar i activar accions al voltant de la problemàtica global que provoquen els plàstics abandonats en el medi marí.

El grup, creat juntament amb la xarxa d'investigadors Marine Sciences for Society, aposta per la ciència ciutadana combinant art i ciència per reduir l'ús abusiu del plàstic, i ja aglutina més d'una desena de Reserves en tot el món.