Conferència MICRO 2020

Congressos

La Xarxa de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres participa a la conferència MICRO 2020 «Pol·lució per plàstics, de macroplàstics a nanoplàstics»

2/12/2020

Aquesta conferència, auspiciada per la UNESCO, ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració de Marine Sciences For Society amb les reserves de biosfera de Lanzarote (la seu virtual del congrés) i Menorca, que com a secretariat tècnic de la Xarxa Mundial de RB Illes i Costaneres, ha participat en l’organització.

Durant tota la setmana del 23 de novembre s’han presentat aproximadament 500 comunicacions de més de 2.000 autors, que han posat de relleu la creixent rellevància de la pol·lució per plàstics en la recerca científica, i que responen a la necessitat urgent de crear un corpus obert, processable i col·laboratiu de coneixement en la matèria que serveixi a tots els sectors de la societat (governs, indústries i ciutadania) per generar respostes front a aquesta problemàtica.

La conferència MICRO es celebra des del 2016 a Lanzarote, i des de llavors ha reunit un comitè científic de més de 50 investigadors de més de 30 institucions. Menorca ha estat un dels 30 nodes locals repartits pel planeta que han acollit el congrés, i un grup de tècnics de l’illa han participat com a moderadors de sessions.

El grup de treball Zero Plàstic de la Xarxa de RB Illes i Costaneres ha tingut un paper actiu durant tota la setmana; diferents reserves del grup han participat amb diferents estudis, i el grup ha presentat també una comunicació oral.

D’acord amb l’esperit inclusiu, col·laboratiu i de ciència oberta, els vídeos de sessions del congrés estaran disponibles en breu, així com la publicació de les actes del congres.

Per a més informació podeu accedir a la pàgina web o consultar el darrer butlletí de notícies del grup Zero Plàstic (novembre 2020).

www.micro.infini Butlletí de notícies Zero Plàstic MICRO 2016 MICRO 2018