Publicat el nou número de la revista ONA tardor-hivern

Revista ONA

Publicat el nou número de la revista ONA tardor-hivern

La revista de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca publica el seu vuitè número recollint temes com les tortugues marines, les empreses certificades de la marca Menorca Reserva de Biosfera, la tórtora a Menorca o el manteniment i restauració del Camí de Cavalls

7/01/2021

La Revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca publica el seu vuitè número aquest mes de gener. Una nova edició que, com les anteriors, ofereix als ciutadans un compendi de temes relacionats amb la Reserva de Biosfera de Menorca en forma de reportatges, entrevistes o articles d'opinió.

El darrer número de la revista aborda en sengles reportatges temes com les tortugues marines a Menorca, les empreses certificades amb la marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera, la tórtora europea i la moratòria sobre la seva caça, el manteniment i restauració del Camí de Cavalls o la iniciativa de participació ciutadana per a la recollida de topònims de Menorca.

Novament són dues les entrevistes recollides per al número de tardor-hivern d'ONA. A la primera, el prestigiós crític gastronòmic Borja Matoses ens parla dels valors de la gastronomia menorquina després de la seva declaració com a Regió Europea de la Gastronomia 2022. La segona entrevista aborda la qüestió de la tórtora europea per centrar-se en les característiques de l'espècie i els treballs per a la seva conservació, i aporta context sobre les últimes directives europees per a la moratòria de la seva caça. Parlem amb Gerard Bota, cap del grup de Biologia de la Conservació del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Com sempre, ONA també inclou articles d'opinió, un itinerari geològic per Favàritx i la secció històrica "Passat i Present".

La portada

Una tortuga marina protagonitza la portada del vuitè nombre d'ONA. Les postes d'aquest estiu passat a Menorca han col·locat en el focus la situació de les tortugues babaues a la Mediterrània. La fotografia, realitzada pel fotògraf submarí Enric Gener, recull el moment en què un espècimen de Caretta Caretta és alliberat després de recuperar-se de les ferides que li havien causat xarxes de pesca.

Objectius i distribució

La publicació trimestral persegueix l'objectiu de divulgar, comunicar i sensibilitzar al voltant de temàtiques molt diverses vinculades al desenvolupament sostenible a la nostra illa, i dels treballs i projectes que es duen a terme per seguir avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament sostenible la UNESCO.

ONA és una publicació gratuïta i dedicada al públic en general que es distribueix per tota l'illa (biblioteques, ajuntaments, escoles, museus, etc.). L'edició d'ONA es fa amb col·laboració de l'Editorial Menorca S.A i segueix criteris ambientals; paper 100% reciclat, segell FSC i càlcul i indicació de la motxilla ecològica de l'edició.

ONA també es pot consultar en format digital aquí:

Revista ONA