Ajuts per a l’eficiència energètica d'habitatges

Energia

Oberta la convocatòria d’ajuts del Consell Insular per a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges per pal·liar la pobresa energètica

Llogaters i propietaris de llars amb baixos ingressos familiars poden demanar ajuts per petites actuacions fins el 30 de juny

14/04/2021

El Servei pel Dret a l'Habitatge i Agenda Urbana del Consell Insular de Menorca destina 40.000 euros a aquest programa d’ajuts per millorar l'eficiència energètica dels habitatges, impulsat amb la col·laboració de les entitats Càritas Diocesana de Menorca i ECODES.

Es subvenciona la compra d’electrodomèstics d’alta eficiència i actuacions de baix cost sobre paraments verticals, vidres i fusteria, protecció solar, sostres, il·luminació, etc.

Els ajuts, de fins a 700€ en el cas de llogaters i fins a 1.400€ en el de propietaris, estan dirigits a persones que viuen en habitatges construïts de forma deficient i amb uns ingressos econòmics que no els permeten pagar el rebut de la llum o perceben el bo social.

Els ciutadans interessats en sol·licitar aquest ajut han de complir uns requisits com és el de no superar un llindar d’ingressos mensuals que varia en funció del nombre de membres de la unitat familiar. A més, rebran assessorament sobre com estalviar energia a partir de l’estudi del seu habitatge per part del personal especialitzat, així com dels seus hàbits de consum elèctric, de la seva factura i del seu contracte elèctric per valorar si amb petits canvis de consum o de comercialitzadora poden estalviar energia i diners.

Per conèixer els detalls d’aquest ajut, dels requisits i de com es pot sol·licitar s’ha de contactar amb Càritas de Maó (971 361 001) o Càritas de Ciutadella (971 481 137).

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 de juny de 2021.

Continua oberta la línia d’ajuts per rehabilitació energètica d’edificis existents

Recordem que paral·lelament, segueix oberta la convocatòria de subvencions corresponent al programa PREE, que concedeix la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern Balear.

Es subvencionen millores en l’envolupant tèrmica i millores de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables en les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària. També s’inclou una línia per millores de l’eficiència energètica d’instal·lacions d’il·luminació, en aquest cas limitat a actuacions sobre edificis complets d’usos diferents a habitatge unifamiliar.

Les actuacions objecte de l’ajut han de justificar una reducció del consum d’energia final d’un 10% i la millora de la qualificació energètica total de l’edifici en, almenys, una lletra.

Per més informació d’aquesta línia de subvencions, podeu consultar el següent enllaç:

Convocatòria PREE

L’Oficina de l’Energia està a disposició de la ciutadania

Des de l’Oficina de l’Energia informem sobre aquests i altres temes relacionats amb l’energia. Us podeu posar en contacte amb nosaltres telefonant al 620.120.417 o bé demanant cita o registrant una consulta al formulari que trobareu a aquest enllaç:

Formulari de contacte Oficina de l'Energia Menorca 2030