Licitació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments

Energia

Surten a licitació les obres d’instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments públics de Menorca

13/08/2021

 Avui s’ha publicat a la Plataforma de contractació de l’Estat, la licitació del contracte d’obres per a la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments públics dels municipis de Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal, Alaior, Sant Lluís i Es Castell, per un import de 2.665.613,77€ (abans d’impostos), és a dir, 3.225.392,67 € d’import total. El termini per presentar les ofertes per part de les empreses acaba el dia 27 d’agost.

El contracte s’organitza en 9 lots, un per a cada projecte d’aparcament que surt a concurs.

Els projectes executius que s’han elaborat, també inclouen el projecte de dotació de punts de recàrrega de vehicle elèctric a totes aquestes pèrgoles. Tot i això, aquests projectes de punts de recàrrega han de seguir una tramitació independent, ja que les bases d’aquesta convocatòria de l’IDAE (de 2019) excloïen la possibilitat de finançar punts de recàrrega. Per això, Consell i ajuntaments, tenen previst executar els punts de recàrrega posteriorment, amb altres línies d’ajudes disponibles.

Es tracta d’un projecte finançat a través de la convocatòria de “subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020” de l'IDAE. A més, aquestes pèrgoles se sumen a les ja previstes per l’Ajuntament de Maó a l’aparcament de Camí de Ses Vinyes, i per l’Institut Balear de l’Energia, a l’aparcament de l’Hospital General Mateu Orfila.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha declarat que “aquesta inversió, a partir de la qual s’instal·larà 1 MW de potència fotovoltaica, permetrà fer una passa més cap a la integració de les renovables en entorns urbans aprofitant les infraestructures existents” a més, ha afegit que “aquests tipus d'instal·lació contemplarà la infraestructura de punts de càrrega de vehicles elèctrics, imprescindible per la implantació de la mobilitat elèctrica a l'illa”.

Maó, 13 d’agost de 2021