L'Albert Camus obté la marca

Marca MRB

La Sala Albert Camus obté la marca Menorca Reserva de Biosfera

La sala es converteix en el primer equipament cultural de l’illa en ser reconegut amb el segell de compromís amb la sostenibilitat

20/12/2021

La Sala Albert Camus ha obtingut l’autorització per a fer servir la marca “Menorca Reserva de Biosfera”. Es converteix així en el primer equipament cultural de Menorca en obtenir aquesta distinció, que reconeix la feina feta en matèria de sostenibilitat de l’espai, i els compromisos adquirits per mantenir aquesta línia de treball i intensificar-la. El reglament de la marca estableix 20 requisits obligatoris i 14 de recomanables per als espais culturals, i l’Ajuntament de Sant Lluís s’ha compromès a complir totes aquestes condicions, tant les obligatòries com recomanables, en el termini màxim de 3 anys. 

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha volgut valorar molt positivament que els espais culturals puguin optar a ser marca Reserva de Biosfera, "ja que la gestió dels equipaments culturals ha de ser coherent amb els valors socials, educatius, culturals i també mediambientals que es volen transmetre".

En la mateixa línia, des de l’Ajuntament de Sant Lluís també s'ha valorat molt positivament la concessió d’aquesta distinció. «La nostra aposta és fer de la sostenibilitat un valor transversal, superar el marc mental tradicional que lliga aquest concepte només amb el medi ambient, i amb aquest reconeixement demostram que açò no només és possible, sinó que és una passa imprescindible per a una societat justa, equitativa i igualitària», ha declarat Débora Marquès, regidora de Cultura i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Lluís. En aquesta línia incideix el projecte de cultura sostenible que pròximament serà presentat al municipi.

La certificació de l'Albert Camus té lloc poc després de l'aprovació definitiva de la categoria d'Espais Culturals de la marca Menorca Reserva de Biosfera, que obria la porta a que equipaments de l'àmbit de la cultura poguessin certificar-se. L'aprovació definitiva d'aquesta categoria donava resposta a la petició que el sector cultural de Menorca havia fet arribar al Consell Insular perquè establiments que acullen actes de creació, formació i visibilització d'actes culturals amb criteris de sostenibilitat poguessin ser certificats. Débora Marquès explica en aquest sentit que “entenem la cultura com una eina essencial per a fer de la sostenibilitat un eix d’acció transversal, i per tant, creiem necessari que les instal·lacions on neix i es difón la cultura també puguin ser reconegudes amb aquesta marca, que té tant de reconeixement com d’exigència”. 

Sala Albert Camus  www.marcamenorcabiosfera.org