JUNY

FESTES DE SANT JOAN

Ciutadella de Menorca - 23-24 de juny

Els cavalls són els autèntics protagonistes de les festes que es duen a terme durant l'estiu a tota l'illa. Les festes de Sant Joan són les més populars de Menorca. Els caixers i cavallers (genets), que van vestits amb el vestit denominat “de just” (d'home just), munten cavalls en la seva majoria de raça menorquina, formant una qualcada (cavalcada) que recorre els carrers de Ciutadella.

 
JULIOL

FESTES DE SANT MARTÍ, SANT ANTONI, SANT JAUME Y DE SANT CRISTÒFOL

Es Mercadal - Tercer cap de setmana de juliol
Fornells - Quart cap de setmana de juliol
Es Castell - 24-25 de juliol


Durant el mes de juliol se succeeixen les festes a quatre pobles. El tercer cap de setmana de juliol se celebren a es Mercadal les festes dedicades a Sant Martí, per donar pas a les festes de Sant Antoni a Fornells. Coincidint amb el 24 i 25 de juliol, es Castell celebra les festes dedicades al seu patró, Sant Jaume, i finalment es Migjorn Gran celebra les seves festes dedicades a Sant Cristòfol el darrer cap de setmana de juliol o el primer d'agost, segons els anys.

 
AGOST

FESTES DE SANT GAIETÀ, SANT LLORENÇ, SANT CLIMENT, SANT BARTOMEU I DE SANT LLUÍS

Es Migjorn - Cinquè cap de setmana de juliol o primer d'agost
Llucmaçanes - Primer cap de setmana d'agost
Alaior - Cap de setmana després del 10 d'agost
Sant Climent - Tercer cap de setmana d'agost
Ferreries - 23 i 24 d'agost
Sant Lluís - Quart cap de setmana d'agost


Segons els anys, agost pot iniciar-se amb les festes de Sant Cristòfol, as Migjorn, o les festes de Sant Gaietà, que es celebren al petit poblet de Llucmaçanes, situat molt a prop de Maó. Les festes d'Alaior, dedicades a Sant Llorenç es celebren el cap de setmana següent al 10 d'agost, dia del seu patró. Aquestes donen pas després a les festes de Sant Climent, que es festejen el tercer cap de setmana d'agost. El poble de Ferreries sempre celebra les seves festes patronals coincidint amb els dies 23 i 24 d'agost, i tanquen el mes les festes de Sant Lluís, que se celebren l'últim cap de setmana d'agost.

 
SETEMBRE

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA

Maó - 7-8 de setembre

Encara que originàriament les festes de Maó se celebraven també el mes de juny, coincidint amb Sant Joan, va ser el 1890 quan les festes patronals es van desplaçar al setembre i van adoptar la configuració que tenen actualment, amb les celebracions als voltants de l'ermita de Gràcia i incorporant tots els elements de la cavalcada.