Reserva Biosfera

 
 
PROGRAMA D’ACTES 25È ANIVERSARI MENORCA RESERVA DE BIOSFERA

El 7 d’octubre de 1993, el Consell de Coordinació del MaB reunit a París va aprovar la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, un títol expedit per la UNESCO que es va lliurar en el decurs d’un acte solemne celebrat a Maó. Segurament, cap dels dos moments formen part de la memòria col·lectiva dels menorquins però avui, vint-i-cinc anys després, és innegable el camí recorregut i com ens ha marcat el compromís amb els objectius de sostenibilitat, de cura pel medi ambient, del respecte pel nostre patrimoni i per mantenir viva la nostra cultura i la singularitat com a poble.

Volem recordar les fites aconseguides i, alhora, tocar de peus a terra i reflexionar sobre els reptes pendents que hem d’abordar, com administració i com a societat, de manera individual i col·lectiva. Però sobretot, volem celebrar que la Reserva de Biosfera de Menorca ja té 25 anys! I et convidam a fer FESTA, a viure experiències, a fer sortides de descoberta de l’entorn, a participar en nombroses activitats culturals, a assistir a xerrades, debats, exposicions, a tastar el millor de la nostra terra...

Tens un munt de propostes al teu l’abast, un programa d’actes trimestral que ha estat possible gràcies a la implicació i la col·laboració de nombroses entitats i col·lectius i que resta obert a tothom que encara s’hi vulgui sumar.

Gaudiu d’aquest 25è aniversari de la reserva i per molts anys!

Programa en pdf

Veure notícia

Menorca Reserva

Menorca és un territori que ha estat intensament modelat per la seva gent al llarg dels segles. La UNESCO va declarar l'illa de Menorca com a Reserva de Biosfera el 8 d'octubre de 1993. Reconeixia així l'alt grau de compatibilitat aconseguit entre la conservació del ric i divers patrimoni natural i cultural i el desenvolupament econòmic i social de la seva població. Els seus paisatges mediterranis tradicionals són, avui dia, d'una qualitat excepcional.

Veure més

 
 
 

Aquest any 2018 es compleixen 25 anys des que la UNESCO va reconèixer Menorca com a Reserva de Biosfera

Veure més
Els nostres pilars
  
   
Vídeo Presentació Logo Menorca